АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АНГЕЛКОВА: ЛЕТНИЯТ СЕЗОН ЩЕ СТАРТИРА С МНОГО НЕИЗВЕСТНИ

Николина Ангелкова
08.05.2020 / 09:41

Летният сезон ще стартира с много неизвестни, в момента разчитаме на оптимистично-реалистична прогноза да имаме летен сезон от 1 юли. Това каза в Сутрешния блок на БНТ министърът на туризма Николина Ангелкова. По повод безплатните чадъри и шезлонги по плажовете Ангелкова каза, че някои концесионери и наематели вече са платили таксите си и ще бъде трудно всичко да бъде безплатно, с оглед да бъдат осигурени и новите санитаро-хигиенни изисквания и безопасността. Концесионерите искат индивидуален подход за всеки един плаж, каза Ангелкова и изрази очаквания чрез диалог да бъде намерен баланс в исканията.

Много важно е да знаем кога другите държави ще отворят границите си за туристически пътувания. Очакваме следващата седмица ЕК да излезе с пакет с препоръки по отношение сектор „Туризъм“, допълни министър Ангелкова.

С отпадане на извънредното положение на 13 май ще може да се реализират пътувания с цел туризъм. Ще започне поетапното отваряне на хотели и къщи за гости, изготвени са конкретни указания за това.

Бройката туристи трябва да е такава, че да се спазват изискванията, днес или в понеделник се очаква да бъдат готови конкретните изисквания към туристическия бранш.

За всички ще бъде трудно, напрежението е огромно, коментира Ангелкова.

Тя ще предложи да бъде удължен срокът за подновяване на категоризацията с 1 година, за да бъде облекчена работата на местата за настаняване.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев