АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ НА ПОСЕЩЕНИЕ В ИНСТИТУТА ЗА СПЕШНА ПОМОЩ "ПИРОГОВ"

Бойко Борисов в "Пирогов“
05.05.2020 / 12:45

Премиерът Бойко Борисов посети спешната болница "Пирогов“, за да се запознае с ремонтите дейности и да види новия ядрено-магнитен резонанс.

Директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов показа новият ядрено-магнитен резонанс - най-новата придобивка на института.

При контролен скенер се вижда, че пациентите преболедували коронавирус имат остатъчни белези и поражения на белите дробове, обясниха домакините на премиера.

„Пирогов“ има най-добрата и съвременна апаратура и най-добрите скенери, за да не се разкарват пациенти по различните отделения и болници.", посочи Борисов. Той попита дали имат защитни облекла и съобщи, че е поръчал да им направят и защитни престилки.

„Доволен съм от това, което видях. Целта беше да видим това, което сме санирали и построили, за да може да се работи на пълни обороти. Докторите прекрасно са се справили. Имат най-добрата и съвременна апаратура и най-добрите скенери. Така са конструирани, че да могат да работят ефективно без пациентите да се разкарват по различните отделения и болници“,

"Благодаря за всичко, което правите", каза премиера на медицинския персонал в най-голямата спешна болница. "Много разчитаме на вас, защото науката ще ни води", обърна се към тях Борисов.

Проф. Балтов се поинтересува и от здравословното състояние на премиера и краката му, тъй като Бойко Борисов преди години имаше проблеми. "Добре са краката, но като не спортувам, не е добре", отговори откровено министър-председателят.

На излизане от "Пирогов" Борисов се спря при доброволците на входа. "Някога ще казвате на децата си - "Като беше чумата, бях доброволец", обърна се към тях премиерът. А домакините обясниха, че благодарение на младежите дезинфекцията е на супер ниво.

На излизане от болницата премиерът спря пред медиите и сподели впечатленията си от работата на лекарите. Запитан за резултатите от заседанието на коалиционния съвет, Борисов отговори, че "колегите ще кажат".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев