АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

“ЖЕНМИН ЖИБАО”: САЩ ДА ОТГОВОРЯТ НА 10 ВЪПРОСА

“Женмин Жибао”  - “Америка, отговаряй!”
04.05.2020 / 13:53

Китайският вестник “Женмин Жибао” публикува статия, в която призовава САЩ да отговорят на 10 въпроса.

1. През февруари 2019 г. американското списание Science съобщи, че американското правителство след 4 години мораториум одобри провеждането на противоречиви изследвания на вируса на птичия грип. Някои експерти смятат, че трансформацията на вируса, която може да се случи в резултат на тези експерименти, може да увеличи риска от предаването му от човек на човек. Защо САЩ предприеха тази стъпка и защо нито самите проучвания, нито техните резултати изобщо бяха отразени в пресата?

2. През април уебсайтът Global Biodefence обяви пълното възобновяване на военната биологична лаборатория към Армейския институт за медицински изследвания във Форт Детрик, Мериленд, която също участва в проучването на коронавирусите. Миналият юли работата там беше временно преустановена със заповед на американските центрове за контрол и превенция на заболяванията. През март на уебсайта на Белия дом се появи петиция с искане да се кажат на обществеността истинските причини за закриването на лабораторията. Как могат да коментират това в САЩ?

3. През март New York Times публикува документ, в който се посочва, че от януари до август миналата година Министерството на здравеопазването и социалните служби на САЩ провежда учения, наречени „Пурпурна инфекция“. Според легендата на ученията избухването на епидемия се е случило в Китай. Туристите разпространяват инфекцията, подобно на ТОРС, но причиняваща повече усложнения и предаваща се по въздушно-капков път по целия свят. Не е разработена ваксина за новото заболяване. Защо тези събития толкова напомнят на това, което се случва в света сега? И защо САЩ, които прогнозираха пандемия миналата година, реагираха толкова бавно на разпространението на коронавируса, твърдейки, че "всичко е под контрол"?

4. Според Американската излъчваща корпорация (ABC) още в края на ноември 2019 г. американските разузнавачи информираха Агенцията за военно разузнаване, Пентагона и Белия дом, че вирусното заболяване се разпространява в района на китайския Ухан. Националният медицински информационен център през ноември изготви доклад с доста подробно описание на ситуацията с разпространението на вируса, което наистина се случи по-късно. Washington Post съобщи, че Доналд Тръмп непрекъснато получава информация за новия коронавирус от американската разузнавателна агенция повече от два месеца.

5. На 21 февруари японската телевизионна мрежа “Асахи” съобщи, че сред 14 000 души, починали в САЩ, както по-рано се съобщава от грип, може да има и такива, които всъщност да са починали от коронавирус. По-късно Американският център за контрол и превенция на заболяванията съобщи, че тази година от този грип е имало най-малко 32 милиона болни американци. На 11 март Робърт Редфийлд, директор на Центровете за контрол и превенция на заболяванията, призна, че може би е имало хора, заразени с новия тип коронавирус сред онези, които са съобщели, че са починали от грип. Колко пациенти всъщност са имали коронавирус, а не грип? И говориха ли само за грипа в САЩ, за да скрият коронавирусната инфекция? Ще има ли изследвания и дали САЩ ще позволят на международните експерти да оценят ситуацията, да вземат проби и да направят анализи?

6. Кога новият вид коронавирус се появи за първи път в САЩ? И започна ли предаването на коронавируса, преди това да бъде обсъдено публично?

7. На 16 март Wall Street Journal пише, че в Съединените щати започват да тестват върху хора първата експериментална ваксина Moderna Inc. Международни експерти казват, че това не би било възможно, ако САЩ не са имали щам на вируса на ранен етап. И кога и откъде САЩ са получили този щам?

8. Според Washington Post, председателят на Комитета за разузнаване на Сената на САЩ Ричард Бар и съпругата му продават до 1,7 милиона акции на различни компании само седмица преди срива на пазара, причинен от разпространението на коронавируса. Защо много американски политици се отърваха от акциите си тогава и правителството продължи ли да убеждава хората, че ситуацията е под контрол?

9. Защо американските експерти имат право да правят публични изявления за КОВИД-19 само след съгласуване с кабинета на американския вицепрезидент?

10. Какви изследвания се правят в чуждестранни биологични лаборатории на САЩ и защо Вашингтон не отчита това?

Превод: В. Сергеев

https://pogled.info/svetoven/amerika-otgovaryai-zhenmin-zhibao-publikuva-statiya-v-koyato-prizova-sasht-da-otgovoryat-na-10-vaprosa.116057

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев