АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДИРЕКТОРЪТ НА МБАЛ-СЛИВЕН: МНОГО СЪЖАЛЯВАМЕ ВСИЧКИ ЗА Д-Р ИВАНОВА, НЕ МОЖАХМЕ ДА Я СПАСИМ

МБАЛ „Д-р Иван Селимински
02.05.2020 / 13:25

Много тежко приемат лекарите от областната болница в Сливен смъртта на своята колежка от Инфекциозното отделение д-р Илияна Иванова. Тя издъхна за по-малко от 48 часа в реанимацията на МБАЛ "Д-р Иван Селимински", след като разви коронавирусна инфекция.

"Много съжаляваме всички за нея. За съжаление, точно на нашата болница се случи да дадем първата жертва. Колежката, за съжаление, не можахме да я спасим, въпреки всички усилия, които положихме", каза за Dariknews.bg директорът на лечебното заведение д-р Васислав Петров, на когото му е много трудно да говори.

Д-р Иванова е била приета в четвъртък сутринта в Инфекциозното отделение, където работи, но вече като пациент. Същата вечер състоянието се е влошило и е била прехвърлена в реанимацията. "В петък сутринта я интубирахме и за съжаление, снощи почина", каза д-р Петров.

43-годишната лекарка е била с астма, но към момента не е имала никакви проблеми със заболяването и то не е било обострено от вируса. Влошила се е внезапно и сърцето й спряло. Д-р Иванова се е заразила най-вероятно от пациент в отделението, предполагат колегите й.

Съпругът й, който е неин колега от същото инфекциозно отделение, е под карантина там и не може да го напуска. Ръководството на болницата ще направи постъпки пред РЗИ-Сливен да му разрешат за последно да изпрати съпругата си. Болницата поема изцяло разноските по погребението на инфекционистката, а регионалната колегия на Лекарския съюз също ще направи дарение за семейството по сметката, която разкрива съсловната организация.

Български лекарски съюз изказва своите дълбоки съболезнования на семейството и близките на починалата д-р Илияна Иванова, както и на колегите й от МБАЛ - Сливен.

Светла й памет!

Доктор Иванова е лекувала болните от коронавирус в инфокциозното отделение на областната болница, в Сливен.

Кметът на Сливен Стефан Радев поднесе съболезнования на семейството, близките и колегите на починалата от коронавирус лекарка от Инфекциозното отделние на областната болница д-р Илияна Иванова. Той направи това на личната си страница в социалната мрежа. „В борбата за живота на другите тя напусна този свят, за да остане в сърцата на всички, които я познаваха и обичаха,“ написа кметът на Сливен.

43-годишната д-р Илияна Иванова е първият лекар в страната починал от COVID - 19. Инфекционистът е шестата жертва на заразното заболяване в Сливен. Тя е работила заедно със съпруга си в Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински. Болни от коронавирус се лекуват и в инфекциозното отделение на военна болница, в готовност за приемане на пациенти са и двете частни след разпореждане на

В моменти като този по-важно от всякога е да останем заедно и да си помагаме! По-важно от всякога е да бъдем сплотени като съсловие и като общество и да не оставаме безучастни към болката на другите! По-важно отвсякога е да покажем, че заедно можем да се справим и да помогнем! Подробности за дарителската сметка и как може да бъде помогнато на семействата и близките на починалите медици ще бъдат оповестени в началото на седмицата", се казва в съобщението на БЛС..

dariknews.bg, bnr.bg

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев