АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАБРАНЯВАТ ВЛИЗАНЕТО НА ХОРА И АВТОМОБИЛИ ОТ ТУРЦИЯ

Кирил Ананиев
23.04.2020 / 19:18

От полунощ се въвежда временна забрана за влизането в България на хора и превозни средства от Република Турция. Заповед за това издаде министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Изключение се допуска за тежкотоварни автомобили, транспортни средства със специален режим на движение или превозващи хора, които се нуждаят от лечение, както и автомобили, изпълняващи хуманитарни мисии.

Забраната е в сила от 00:00 ч. на 24 април до 23:59 ч. на 26 април.

От утре започва свещения месец за мюсюлманите Рамазан и информацията е, че много български турци се канят да посетят родните си места.

Министерството на външните работи на Република България призовава българските граждани да се въздържат от всякакви пътувания, освен ако това не е абсолютно необходимо. Призивът важи и за всички български граждани, които пребивават постоянно в чужбина.

От МВнР напомнят, че и след отпадането на забраната за пътуване между България и Турция, гражданите ще бъдат поставяни под карантина във всяка от двете държави при всяко преминаване на границата.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева е провела телефонен разговор със своя турски колега Мевлют Чавушоглу, с когото е обсъдила въвеждането на тези временни мерки, които са в интерес на гражданите и на двете страни.

Главното мюфтийство отправи призив мюсюлманите да останат по домовете си, джамиите в страната ще останат затворени, а молитвите ще бъдат излъчвани по интернет. За празниците мюфтийството е подготвило богата програма.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев