АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЪРЖАВНИЯТ ДЪЛГ НА САЩ Е ДОСТИГНАЛ РЕКОРДНИТЕ 24,5 ТРИЛИОНА ДОЛАРА

Доналд Тръмп
23.04.2020 / 16:19

Общата сума на дълговите задължения на федералното правителство на САЩ е достигнала рекордните 24,5 трилиона долара, за което са допринесли мерките за борба с коронавируса, съобщи днес телевизия Си Би Ес.

От 1 януари държавният дълг на САЩ е нараснал с 1,5 трилиона долара, отбелязва Си Би Ес, коментирайки изказванията американския президент Доналд Тръмп вчера, че не го притеснява растежът на националния дълг по повод заделените трилиони долари за преодоляване на последиците от коронавируса.

Телевизията припомня, че Тръмп в края на март подписа закон за мерки за стимулиране на икономиката в размер на над 2 трилиона долара, което би трябвало да смекчи удара от пандемията.

Във вторник Сенатът одобри поредния пакет мерки са 500 милиарда долара. Очаква се днес Камарата на представителите да гласува този законопроект. По оценки на Международния валутен фонд, публикувани миналата седмица, държавният дълг на САЩ заради мерките срещу коронавируса ще нарасне тази година до 131,1 процента от брутния вътрешен продукт (БВП). По данни на бюрото за икономически анализи към американското министерство на търговията, БВП в края на миналата година е възлизал на 21,73 трилиона долара.

Източник: Новини.бг

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев