АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НИНОВА: БОРИСОВ УБИВА ПАРЛАМЕНТАРИЗМА, ПРЕВРЪЩА БЪЛГАРИЯ В ТЕЛЕВИЗИОННА РЕПУБЛИКA

Корнелия Нинова
21.04.2020 / 19:12

Борисов извърши убийство на парламентаризма. Превръща България от парламентарна в телевизионна република.

Министър-председатля предпочита да отговаря на въпроси в "подредена" пресконференция, а не в пленарната зала.

Това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Времето за политика "проба - грешка" изтече, очакваме ясен план за излизане от кризата, категорична е тя.

Нинова припомни, че левицата е подкрепила въвеждането на извънредно положение, но не и хаоса, който е настанал след това.

Европейските лидери казват на народите си - ще излезем заедно от тази криза, Борисов плаши.

Сутрин, обед, вечер на абсурдни пресконференции се насажда страх, мачка се психиката на хората, за да стоят подчинени, е анализът на Нинова.

Хората не се съобразяват с това, което им казват е, защото не вярват на институциите. А една от причините и това, че сутрин говорят едно, а вечер - друго, смята Нинова.

"Живот на кредит не е помощ в условията на криза", коментира тя икономическите мерки на управляващите.

Лидерът на БСП разкритикува цялата политика на правителството в помощ на бизнеса и хората.

"Цялата им помощ уж на бизнеса и на хората е живот на кредит. Това не е помощ. Да видим какво правят другите народи, да го направят и те. Щяхме да искаме от тях ясен икономически план, ясен социален план за излизане на България от кризата и за помощ на работници, останали без работа, на семейства, останали да гледат децата си, на възрастни хора и т.н.", обобщи Корнелия Нинова.

На въпрос дали БСП би подкрепила тегленето на кредит от страна на държавата, Корнелия Нинова отговори: "Да, бихме подкрепили, но след няколко неща, които трябва да се направят предварително. Пълен анализ на фактическото състояние на бюджета на държавата. Ние такъв не получихме. Получихме едно изявление от г-н Горанов, че сме на излишък на 1,5 млрд. лв през март и едно от Борисов, че сме на 3,5 млрд. дефицит. Реалното състояние никой не го знае. Трябваше първо да се направи този анализ, да се каже какви са резервите, какво може да се промени, кои разходи може да се спрат, да се пренасочат, да се види реално, че разполагаме примерно със 100 лв. Тогава също така аргументирано и в смислен разговор в парламента да кажем: "За да помогнем на хората, да си измъкнем икономиката от кризата, трябва да вземем още 200 лв. кредит". Без анализ, дайте ни празен чек за 10 млрд., ние ще видим какво ще правим. Така не се прави политика, затова искаме да има контрол в парламента, не на пресконференции. Да дойдат и да отговарят, тези пари как ще стигнат до хората", коментира още Корнелия Нинова.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев