АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НС ЩЕ ИЗСЛУША НА ИЗВЪНРЕДНО ЗАСЕДАНИЕ ПРЕМИЕРА БОЙКО БОРИСОВ ЗА ПАНДЕМИЯТА ОТ

Народно събрание
21.04.2020 / 08:18

В първия ден след Великденските празници Народното събрание се събира извънредно, за да изслуша премиерът Бойко Борисов за мерките, които кабинетът прилага, за борба с коронавируса. Заседанието се свика по искане на БСП.

БСП внесе миналата седмица необходимите минимум 48 подписа в деловодството на Народното събрание като еднa от предвидените възможности за свикване на извънредно заседание, с искането премиерът Борисов да бъде изслушан за актуалното състояние в страната, във връзка с пандемията от Ковид-19 и ефективността на предприетите здравни, икономически и социални мерки.

Депозирането на искането стана в деня, в който мнозинството в пленарната зала отхвърли проекторешението на социалитите за възстановяване на редовния петъчен парламентарен контрол.

„Имаме друг законен параментарен механизъм да го предизвикаме. Не, защото искаме безсмислен спор в критична ситуация за България и за българите, а защото извънбредното положение не е безконтолно положение. Ние просто искаме опозицията да си свърши работата - да пита“, закани се лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева насрочи извънредното заседание за днес от 13 часа.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев