АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ ПРОВЕРИ СТРОЕЖА НА „БАЛКАНСКИ ПОТОК“ ОТ ПТИЧИ ПОГЛЕД

От въздуха
16.04.2020 / 12:00

Бойко Борисов разгледа от въздуха строително–монтажните работи на бъдещата площадка на Компресорна станция „Расово“, която е част от проекта за разширение на газопреносната инфраструктура на „Булгартрансгаз“ от българо-турската до българо-сръбската граница.

"Преди месец хората видяха тук как се копае, как се полагат тука тръби. Виждате траншеите", каза още той. "Стотици километри подреден газопровод, въпреки карантината", каза още той и допълни, че междувременно земеделците продължават работата си. И уточни, че работниците преминават през 14-дневна карантина.

„Това е напредъкът на компресорните станции, най-мощни компресори, които да увеличават напора по Балкански поток. Виждате за един месец какъв напредък има. Тук се работи на пълни обороти. Близо 240 км има положени тръби. Хората видяха как се полагат тръбите“, заяви по време на инспекцията по въздух премиерът Борисов. Министър-председателят допълни, че се работи при пълно спазване на противоепидемичните мерки. Борисов подчерта, че в същото време земеделските производители продължават да извършват селскостопанската дейност и полетата са обработени и засети. „Навсякъде трактори и машини, едновременно със земеделието „Балкански поток“ си върви. И всички си получават заплатите. В тази криза всяка заплата облекчава и помага, дава възможност да даваме на тези, които нямат“, категоричен беше Бойко Борисов.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев