АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НИНОВА ПРИЗОВА ЗА РАЗУМЕН ПЛАН ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА ОГРАНИЧЕНИЯТА

Корнелия Нинова
16.04.2020 / 11:52

"Ние предлагахме положението за българските стоки да бъде въведено със закон и конкретни мерки. Съмнявам се това постановление да сработи, то няма да даде резултат. В него пише, че търговските вериги трябва да предлагат регионална българска стока. Те го правят и сега. Няма какъв процент да бъдат стоките, колко да е площта, на която се предлагат. Просто се заковава сегашното положение", обясни лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на NOVA по отношението на постановлението на Министерството на земеделието за предлагане на регионално българско производство в големите вериги магазини у нас.

"Смятам, че този въпрос трябва да бъде трайно уреден, а не в рамките на кризата. Българските земеделци получават по-малко финансиране от европейските. Това трябва да се предоговори от правителството. Българското земеделие има диспропорция - много голяма част зърнени култури се финансират за износ, а много малка част от финансирането отива за плодове, зеленчуци и месо. Държавната политика трябва да се насочи към тяхното финансиране", смята тя.

Относно мерките, които се взимат в страната срещу разпространението на коронавируса, Нинова посочи, че е необходим обмислен и разумен план за намаляване на ограниченията.

"Трябва да се види как в европейските държави намаляват мерките. Имаме критики към това, че се създаде един административен хаос. Едно непостоянство, което създава напрежение в хората. Допълнително се създава напрежение поради административен хаос и напрежение", каза Нинова.

Според нея неразумните предложения трябва да се критикуват. Нинова заяви, че няма чуваемост, а от управляващата партия върви по принципен път, който следва от години и гласи, че "щом е предложено от опозицията, то е лошо".

"Ние предложихме за семействата, останали без работа, минимална заплата. Отхвърлиха го с много груб спор. Сега се приеха 375 лв. за тези семейства, което е твърде недостатъчно. Но щом е предложено от ГЕРБ, то се приема", заяви лидерът на БСП.

Според нея извънредното положение не може да бъде безконтролно. Тя разкри, че много хора я търсят, за да я попита с какво им помагат част от мерките.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев