АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: ЗАДАЧАТА МИ Е ДА ВИ ОПАЗЯ ЖИВИ - КРАЙ

Бойко Борисов
15.04.2020 / 14:28

"Задачата ми е да ви опазя живи - край!" - лаконичен беше премиерът Бойко Борисов. "Всички мои колеги, които се правеха на бабаити, сега като хилядите трупове ги слагат по найлонови чували и няма къде да ги погребат, ние, Господ да е с нас /б.р. - прекръства се/, така да минем. Така че, ще започвам и свършвам с едно - искам да запазим българите живи и здрави", категоричен беше Борисов.

Той заяви, че вече има заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев - няма да се позволява напускането на областните градове от Разпети петък до понеделник. "На Разпети петък не работят. Не могат да напускат областните градове", аргументира се Борисов за решението да се затегне пропускателният режим тогава. Пазарите ще работят и утре, а след това ще отворят чак в понеделник след Великден. "Разпоредих на министъра да отпуснем и четвъртък, затова за три дни ще издържат. Ще изсъхне ли за нощ лукът? Всеки взел по една връзка и вика - изсъхна ми лукът", възмути се Борисов.

Убеден съм, че до няколко месеца ще има и ваксини, ще се намерят лекарства.Спасихме ви от мигрантската криза, искаме да запазим българите живи и здрави. Всеки друг, който си позволява да бърбори други неща, аз ще направя колкото и да ни мразят за това. Всички бизнеси, които могат производствата им да работят, ще работят. Тези, които не може, ще ги компенсираме и ще им помагаме, отбеляза Борисов.

С него е заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. „Тунелът вече е изкопан на около 600 метра. Дължината му е 2 км - най-дългият тунел за автомобили и тежкотоварни моторни превозни средства. По-дълги са строени само жп транспорта”, обясни Нанков.

„Всички са с маски, каски, ръкавици. Шофьорите са карантинирани в кабините. Всичко ще мине добре”, заяви премиерът. „Тази магистрала трябваше да е готова за Олимпиадата в Гърция, винаги ще го напомням”, каза Борисов пред журналисти.

Той разговаря с работници, които изграждат тунела. След инспекцията на магистралата, премиерът ще отпътува за Банско.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев