АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ СЕ ВКЛЮЧИ В КРЪВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЯ

Кръводарителска акция
13.04.2020 / 15:53

Кметът на Сливен Стефан Радев се включи в кръводарителска акция, провокирана от призива на Министерството на здравеопазването. От там съобщиха, че центрове в страната алармират за значителен спад на желаещите да дарят кръв, което ограничава възможностите за попълване на необходимите депа от кръв и кръвни съставки.

Кметът и неговият заместник Любомир Захариев дариха кръв в Центъра по трансфузионна хематология в Сливен, който се намира в ДКЦ-2 на първия етаж.

„Апелирам към всеки, който има възможност и е в добро здраве, да дари кръв, за да помогнем на кръвния център и на пациентите, които се нуждаят от кръвопреливане за животоспасяващи и спешни операции“, каза кметът Стефан Радев.

Кръводаряването се извършва при спазване на всички санитарно-хигиенни правила. На всеки от дарителите се извършва рутинен скрининг и не се допуска кръводаряване от лица с клинично проявени респираторни инфекции.

От ежедневно преливане на кръв и кръвни съставки се нуждаят пациентите на клиниките по онкохематология, детска онкохематология, изгаряния, кардиохирургия, акушерство и гинекология, неврохирургия и т.н. Голяма част от спешните медицински интервенции също изискват преливане на кръв.

Центърът в Сливен работи с граждани всеки делничен ден от 8 до 14 часа.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев