АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПРИЗОВА ЗА ТОЛЕРАНТНОСТ КЪМ ДОБРОВОЛЦИТЕ, КОИТО РАБОТЯТ И ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ

Дезинфекция
04.04.2020 / 17:56

Продължава дезинфекцията на входните врати и домофоните в жилищните сгради в Сливен и през почивните дни. Тя се извършва от 20 доброволци, записали се на обявения от Община Сливен телефон.

Дейностите са част от мерките срещу разпространение на коронавирус на територията на Сливен. Дезинфекцията се прави веднъж дневно, с дезинфектант за подове и повърхности с вирусоцидно, бактерицидно и фунгицидно действие. Препаратът е осигурен от Общината.

Кметът Стефан Радев призовава гражданите да бъдат толерантни към доброволците, които са хора, сами пожелали да бъдат полезни за обществото в тази безпрецедентна ситуация.

"Получихме сигнал за грубо отношение към наш доброволец заради извършваната от него дезинфекция. Полицията е информирана за случая. Доброволците не заслужават това. Те проявяват благородство, съпричастност и грижа към останалите, за което не получават възнаграждение. Благодаря им за смелостта и призовавам гражданите към спокойствие, търпение и съдействие", каза Стефан Радев.

От друга страна, на денонощния телефон на Общината, са получени множество обаждания, в които граждани изразяват положително отношение към инициативата и благодарят на Общината и доброволците. Кметът подчерта, че живущите трябва да засилят мерките за хигиена на общите пространства във входовете.

Продължава дезинфекцията и обработката с препарати в града и селата.

На днешното заседание на Общинския кризисен щаб стана ясно, че през последните 24 часа няма нови регистрирани граждани, завърнали се от чужбина. Няма и сигнали за неспазване на санитарно-хигиенните изисквания и нарушаване на карантина. Седем са сигналите за струпване на деца и младежи са, а 8 - за струпване на възрастни хора. Шестият пациент с коронавирус в Сливен е настанен в Отделението по инфекциозни болести.

"Община Сливен остава на разположение и подкрепа на гражданите и лечебните заведения. Призовавам всички да бъдем отговорни към себе си и околните! Останете в домовете си, с близките и обичаните хора", каза още кметът.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев