АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОРНЕЛИЯ НИНОВА: ПАРЛАМЕНТАРНАТА РЕПУБЛИКА ВРЕМЕННО СЕ ОТМЕНЯ

 Корнелия Нинова
26.03.2020 / 12:45

„Парламентарната република временно се отменя и се суспендира Конституцията на България“. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова определи предложението на управляващите парламентът да премине в нов режим на работа, предвиждащ гледането на законопроекти, свързани единствено с извънредното положение, както и писмен парламентарен контрол.

„Живот на кредит, свобода под карантина и диктатура в действие“, нарече Нинова мерките срещу разпространението на коронавируса у нас и призова: „Извънредното положение не е повод да спре да функционира държавата“.

Според лидера на БСП управляващите обличат своето предложение с мотиви за загриженост за здравето и живота на хората, но, според нея, това не означава „депутатите да абдикират от задълженията си“ и да се „срият по домовете си“.

Вместо това Нинова поиска парламентът да вземе решение да разблокира Държавния резерв и да раздаде на аптеките и хоратa маски, ръкавици и спирт.

„Днес слагате венеца на безконтролната власт“, продължи с критиките тя, подчертавайки, че с това решение парламентът ще „прехвърли всичко в ръцете на изпълнителната власт“.

 

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев