АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИЗВЪНРЕДНИТЕ МЕРКИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДО 13 АПРИЛ

Кирил Ананиев
26.03.2020 / 12:22

Здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която удължава срока на всички въведени противоепидемични мерки до 12 април 2020 г., включително.

Заповедта е във връзка с обявеното с решение на Народното събрание от 13 март извънредно положение и препоръките на Националния оперативен щаб за борба с коронавирусната инфекция, се съобщава на сайта на Министерството на здравеопазването.

До 12 април остават затворени всички училища и детски градини. Остава ограничено влизането и излизането от областните градове. Продължава да важи забраната за посещаване на градски паркове и изискването хората на възраст под 60 години да не посещават хранителни магазини и аптеки между 8.30 и 10.30 сутринта.

И през следващите две седмици трябва да останат затворени заведенията и търговски центрове, като в настоящата заповед се посочва, че се допуска в МОЛ-овете да работят доставчиците на платежни услуги, при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания, в т.ч. дезинфекция, проветряване и инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала, осигуряване на лични предпазни средства и недопускане до работа на служители с прояви на остри заразни заболявания.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев