АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЕВРОПА И САЩ ЗАТЯГАТ МЕРКИТЕ СРЕЩУ COVID-19, КИТАЙ ГИ ОТПУСКА

Коронавирус
24.03.2020 / 20:47

Европа се превръща в основно огнище за разпространението на новия коронавирус. В същото време вдигнаха карантината в китайската провинция Хубей, където започна пандемията Covid-19.

Докато в Ухан забраната за напускане на града отпада на 8-и април, в Европа се въвеждат все по-драстични ограничителни мерки. Румъния от утре е в пълна блокада, обяви президентът Клаус Йоханис. Там вече е обявено извънредно положение и важи нощен полицейски час. Сега вече се забранява на хора над 65 години, които са най-застрашени от усложнения от вируса, изобщо да напускат домовете си. Останалите румънци ще могат да излизат само през деня, за да отидат на работа или да пазаруват хранителни и други стоки от първа необходимост.

В Италия втори ден регистрират спад в броя на жертвите и на новите случаи, обратната тенденция се наблюдава в Германия. Там болници в различни провинции приеха пациенти от Италия и Франция, където капацитетът на здравните заведения се изчерпва. Франция обяви "извънредно санитарно положение" за два месеца – режим, който предвижда изолация и други мерки, ограничаващи свободите. В Испания отбелязаха нов трагичен рекорд за последните 24 часа. Там заразените лекари и медицински сестри са близо 15 процента от общия брой заразени.

Съединените щати също са в епицентъра на заразата. Ню Йорк е напълно пуст, след като броят на смъртните случаи достигна 582, а инфекциите са над 46 хиляди. Президентът Доналд Тръмп заяви, че иска да отвори страната отново за бизнес в рамките на седмици, а не на месеци.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев