АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЕП ЩЕ ГЛАСУВА ПЪРВИТЕ ТРИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА СПРАВЯНЕ С ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ COVID-19 В ЧЕТВЪРТЪК

Европейски съюз
23.03.2020 / 12:55

В четвъртък Европейският парламент ще проведе извънредно пленарно заседание, на което ще обсъди и гласува първите три предложения от Европейската комисия за справяне с последиците от пандемията COVID-19 в страните членки на ЕС. Това съобщава БНТ.

Предложенията включват Инвестиционната инициатива в отговор на коронавирусната инфекция, законодателство, разширяващо обхвата на Фонда за солидарност на ЕС, за да бъдат включени извънредни ситуации, засягащи общественото здраве. Ще бъде гласуван и нов закон за спиране на така наречените „призрачни полети“ поради разпространението на COVID-19.

Очаква се Европейската комисия да представи инструмент за Европейският спасителен механизъм (фонда ESM) за борба с последиците от пандемията, обяви още в събота вицепрезидентът Валдис Домбровскис, цитиран от Ройтерс.

Бяха приети мерки, за да бъде осигурена възможност за дистанционно гласуване по време на пленарното заседание.

Предприетите от Европейската централна банка в отговор на извънредната ситуация с коронавируса са достатъчни и ефективни, но банката е готова да направи повече, ако е необходимо, заяви междувременно членът на Управителния съвет на ЕЦБ Иняцио Виско, съобщи БНР. Той подчерта, че банката ще направи всичко, което е необходимо, за да осигури доброто функциониране на финансовите пазари.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев