АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

15 НОВИ СЛУЧАИ НА COVID-19 В БЪЛГАРИЯ, ОБЩО - 185

Проф. Венцислав Мутафчийски
22.03.2020 / 18:25

Новите случаи на коронавирус в България са 15, съобщи началникът на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски на редовния си брифинг.

Към днешния ден в София има 11 заразени - 8 са потвърдени във ВМА, а 3 в Националната референтна лаборатория. В Карлово има 1 случай, в Бургас - 2 нови случая. Така общият брой на потвърдените случаи към днешна дата у нас са 185.

Това съобщи председателят на оперативния щаб и началникъ на Военномедицинска академия ген. Венцислав Мутафчийски на брифинга в 17 часа.

От днес Първа база на "Софиямед" и на "Токуда" възстановяват своята работа, стана ясно на брифинга.

“Ние още не сме тръгнали да се изкачваме - кога ще тръгнем, с каква скорост ще тръгнем - рано е да кажем. Ние сме в дъното на епидемията. Кога ще бъде пикът - най-вероятно ще е след 2-3 седмици, точно когато ще трябва да бъде отменено изявънредното положение. Дали то ще бъде отменено, това се решава в движение“, заяви още ген. Мутафчийски.

Ген. Мутафчийски посочи, че маските трябва да се носят от болните, за да не заразят другите, като не помагат на здравите. "Здравите хора, които носят маски, това само им носи фалшиво успокоение", допълни той.

Ограничаването на движението извън градовете Мутафчийски обясни с това, че в страната има гнезда на болестта, като не бива заразата да се разпилява по различните градове.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев