АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: ВЪЗРАСТНИТЕ САМО ДО МАГАЗИНА, А ПОЛИЦИЯТА ДА ПРОВЕРЯВА КОЙ КЪДЕ ХОДИ

Бойко Борисов
20.03.2020 / 14:19

"Разпоредил съм на здравния министър и на вътрешния министър да минават полицаите по паркове и градини, да предупреждават и да прибират хората. Друга мярка, която обмисляме, е да направим магазините сутрин да работят от 5 до 8 само за възрастни хора, тогава да излизат и да се прибират. На областно ниво в големите градове да се проверяват хората - кой отива на работа, кой до магазина. Заповедта се готви." Това обяви днес министър-председателят. Бойко Борисов и вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов посетиха цеха на "Интендантско обслужване" в Калофер.

По време на инспекцията в цеха, където се шият защитни облекла, премиерът заяви, че вече е издадена заповед за спиране на износа на лекарства.

"Блокираме износа на аналигна, хинина и тези лекарства, които ги дават, че са подходящи. Въвеждаме си фармацевтичната ни индустрия да ги произвежда", подчерта Борисов.

"Разпоредил съм на здравния министър и на вътрешния министър да минават полицаите по паркове и градини, да предупреждават и да прибират хората. Друга мярка, която обмисляме, е да направим магазините сутрин да работят от 5 до 8 само за възрастни хора, тогава да излизат и да се прибират. На областно ниво в големите градове да се проверяват хората - кой отива на работа, кой до магазина. Заповедта се готви.", каза още министър-председателят.

"Трябва да си попълним резерва, защото това нещо ще започне тепърва да се развива. Ние сме напреднали много. Видяхте ли, че чак вчера италианската индустрия започнала да шие маски? А ние го правим това вече десет дни", отчете Бойко Борисов.

"Произвеждайте, нека да останат, а не да не стигнат!", каза той на производителите на защитни облекла и маски и добави, че и лекари и доброволци разчитат на тяхното производство.

Източник: "Епицентър"

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев