АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

И ЦЕНТРОВЕТЕ ЗА ОБЩЕСТВЕНА ПОДКРЕПА, И ДНЕВНИТЕ ЦЕНТРОВЕ ЩЕ ПРЕДОСТАВЯТ ДИСТАНЦИОННИ УСЛУГИ

Директорът на Агенцията за социално подпомагане Румяна Петкова
20.03.2020 / 14:13

Центровете за социална рехабилитация и интеграция, Дневните центрове и Центровете за обществена подкрепа ще предоставят дистанционни услуги за деца и семейства по телефон, скайп, вайбър или електронна поща по време на извънредното положение. Това е записано в писмо на директора на Агенцията за социално подпомагане Румяна Петкова до кметовете на общини, съобщиха от пресцентъра на Министерството на труда и социалната политика.

Социалните работници, терапевтите, арт-терапевтите, психолозите и логопедите ще използват алтернативен подход и ще изготвят опростен план със задачи, който да бъде предоставен на семействата на ползвателите на услугите.

Задачите за децата по седмичния план ще бъдат редуцирани, като могат да бъдат например запознаване с букви, цифри, форми, растения, животни, цветове, арт-задачи с педагогически характер и други. Психолозите и логопедите от центровете ще провеждат и онлайн сесии по скайп и вайбър.

Обратната връзка за процеса на обучението трябва да се дава от родителите на децата. Чрез нея ще се следи и за информация относно здравословното състояние и нуждите на семействата.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев