АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АЛЕКСАНДРОВСКА БОЛНИЦА ВЪРНА ДАРЕНИЕ ОТ 222 ХИЛ. ЛВ.

Университетската болница „Александровска“
17.03.2020 / 20:20

Университетската болница „Александровска“ е върнала голямо дарение от над 200 000 лева, поради невъзможност да изпълни волята на дарителя - българската компания „Уолтопия“, собственост на Ивайло Пенчев.

От фирмата са поискали с парите да бъдат купени апарати за обдишване, но са поставили условие, при необходимост, нейни служители да бъдат лекувани с предимство с новата техника.

От ръководството на болницата смятат, че в настоящата сложна епидемиологична ситуация подобно искане е неморално и противоречи на Хипократовата клетва.

Новината коментира и директорът на здравното заведение проф. д-р Костадин Ангелов. Ето какво написа той във фейсбук: "Дълг на всеки лекар е да решава съдбата на пациентите съобразно техните медицински показатели – без да мисли какъв е „по пол или занятие“ или служител на чия фирма е.

Уверявам всички, че няма лекар в болницата, който да вземе решение, различно от това, което неговият лекарски дълг му налага. Болницата приема и ще приема само безусловни дарения, които да са от полза за всички нуждаещи се!"

Александровска болница е получила парични дарения на стойност над 400 000 лева, както и дарения от предпазни облекла, маски, очила, консумативи и медицинска техника от български фирми.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев