АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАПОЧВАТ ЗАСИЛЕНИ ПРОВЕРКИ ЗА СПЕКУЛА С ЦЕНИТЕ НА СТОКИ ОТ ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ

 Брифинг на главния прокурор Иван Гешев след среща с председателя на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски
16.03.2020 / 14:44

Това каза главният прокурор Иван Гешев след среща с председателя на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

Гешев се срещна и с главния секретар на МВР Ивайло Иванов във връзка с действията по ограничаване разпространението на коронавируса.

Главният прокурор заяви, че освен по линия на спекулата с основни храни и дезинфектанти, ще се проверява чрез надзора, който осъществява Върховната касационна прокуратура, и как работят контролните органи, от които зависи здравето на българските граждани.

Друг приоритет за прокуратурата е ще бъдат ли минимизирани рисковете от престъпления, за които това извънредно положение може да се окаже хранителна среда, примерно телефонни измами, за които вече говориха от МВР. Остава като ангажимент на прокуратурата заедно с МВР да следят да няма нарушаване на карантината.

Главният прокурор Иван Гешев коментира, първо като главен прокурор, че икономиката се възстановява, човешки живот - не, това трябва да бъде приоритетът на българските граждани. Като гражданин, той се обяви затова, че трябва да бъдат взети още по-радикални мерки, за да може да бъде спряно разпространението на заразата.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев