АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НЯМА ДА ИМА САНКЦИИ ЗА ПАРКИРАНЕ В „СИНЯ ЗОНА“ И НОВИ ПО-СТРОГИ МЕРКИ С ЦЕЛ ПРЕВЕНЦИЯ СРЕЩУ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА COVID-19

Община Сливен
16.03.2020 / 12:43

Община Сливен предприема нови и по-строги мерки относно превенцията срещу разпространение на коронавирус.

1 - На денонощния телефон на община Сливен 044/66 30 66 гражданите могат да подават сигнали за струпване на хора и работещи заведения, които са посочени в заповедта на министъра на здравеопазването.

2 - Разширява се периметърът на обходи и наблюдения за следене и спазване на предприетите мерки и указания. Екипите на Общинска охрана и СОТ ще следят за спазването им и ще си взаимодействат с органите на МВР.

3 - Преустановяват се дейностите на социалните услуги, с изключение на тези от резидентен тип и Социалния патронаж.

4 - Разширява се дейността на патронажната грижа. На телефон 044/62 33 87 възрастни, самотноживеещи и трудноподвижни хора могат да подават заявки за закупуване на лекарства и продукти от първа необходимост. Заявки ще се приемат от понеделник до петък от 08.00 до 16.30.

5 - Няма да се налагат санкции при паркиране в „Синя зона“ с изключение на местата, обозначени като „Служебен абонамент“, с цел безопасно придвижване и ограничаване струпването на хора в градския транспорт.

6 - Затварят се парковете „Юнак“ и „Асеновец“.

7 - Затварят се спортните площадки.

8 - Община Сливен дезинфекцира детските площадки, спирките от градския транспорт и пазара.

9 - Въжената линия няма да работи на 21 и 22 март (Първа пролет) поради очакваното присъствие на повече хора, предимно от ромското население.

10 - Община Сливен е закупила 200 бързи теста за коронавирус и ще ги предаде на МБАЛ „Ив. Селимински“ заедно с апарат за проверка на резултатите.

На територията на Община Сливен няма потвърден случай на коронавирус. Предвид усложнената обстановка в национален мащаб обаче кметът на Сливен Стефан Радев отново апелира за спазване на мерките и правилата. Той допълни, че ситуацията е динамична и мерките ще се променят своевременно.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев