АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОФИСИТЕ НА БАНКИТЕ РАБОТЯТ НОРМАЛНО, НО ПРИ УСИЛЕНИ МЕРКИ СРЕЩУ КОРОНАВИРУСА

Офисите на банките работят нормално, но при усилени мерки срещу разпространението на коронавируса
16.03.2020 / 12:29

Офисите на банките работят нормално, но при усилени мерки срещу разпространението на коронавируса, установи проверка на „Хоризонт”. Част от банковите институции публикуваха още в петък призив към клиентите си да използват онлайн услугите им, други го направиха в началото на днешния ден – първи делничен ден след обявяването на извънредното положение.

В банковите офиси в София е създадена организация, за да не се струпват много хора, установи проверка на „Хоризонт”. Неофициално служители на офисите коментират, че принципно днес има по-малко от обичайното за понеделник клиенти. Вземат се усилени мерки за хигиена в офисите на финансовите институции.

Една от банките предложи мобилно приложение за банкиране от дома, става ясно от сайта ѝ. От повечето банки също така съобщават, че са създали организация, така че да осигурят телефонни съвети за клиенти, които изпитват трудности при работата с интернет и мобилните приложения.

Засега само една банка още в петък съобщи, че е готова на гъвкавост, ако клиентите ѝ изпитват трудности при погасяването на задълженията си и също така – че има възможност за увеличаване на кредитните лимити, ако клиентите ѝ се нуждаят от това.

Към момента системата за картови плащания работи безпроблемно, след като в петък за кратко имаше срив заради масовото презапасяване с продукти.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев