АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАДЕВ, БОРИСОВ И МУТАФЧИЙСКИ: ТРЯБВАТ НИ ЕДИНСТВО И СОЛИДАРНОСТ

Президентът Радев се срещна с Борисов и Мутафчийски
15.03.2020 / 13:17

България и светът преминават през тежко изпитание. Това налага пълна мобилизация на всичкси сили на обществото. Държавата ще трябва да устои на една кризисна ситуация, въпреки десетилетното трупане на проблеми. Нека изразим своята подкрепа към лекарите и медицинските сестри, към всички, на чиито плещи ляга отговорността за тази тежка битка. Това заяви президентът Радев след срещата с Борисов и Мутафчийски. Той изтъкна, че е време да осъзнаем отговорността от гражданска отговорност и обществена солидарност и благодари на всички доброволци.

Нека изразим своето уважение и подрекрепа към всички специалисти! Това призова президентът Румен Радев

Радев подчерта, че стриктните мерки са животоспасяващи. "Но само с ограничения, забрани и наказания не можем да излезем от криза като пълноценно и здраво общество",посочи президентът и призова правителството да преосмисли своите финансови мерки и да ползва опита на страните от ЕС.

"Тази криза е възможност да се превърнем в единен и силен народ, който преодолява изпитаният", заяви още Радев и изтъкна, че обединението на нацията е отговор на решението на всички пробл на обществото. "Борбата днес е за всеки българин. Затова моят призив е единство и солидарност Вярвам, че ще се справим!"

Премиерът Борисов обяви, че ще бъдат дадени по 1000 лева за всички медицински лица, работещ на опасния терен за борба с коронавируса.

"Абсолютно съм солидарен с това, което каза президента, с неговите изводи и заключения за единството. Това, което към момента правим и запознахме президентът - в спешен порядък, най-спешното в момента е да можем да защитим лекарите, медицинските сестри, санитарите, лаборантите, всички, които работят в тази сфера. Това, което обсъдихме по 1000 лв. на медицинско лице. Няма да ги делим на доктор, лекар и лаборанти", подчерта Борисов.

"Много внимателно трябва да следим резерва на държавата. Трябва да мислим за заплатите на медиците, на военните, за пенсиите", отбеляза той и допълни, че от криза никой не е излязъл богат.

"Нито една държава не е предложила конкретна мярка, защото не се знае за колко време ще се справим. Затова всеки лев го пресмятаме, за да можем да защитим държавата. Затова на тези, ако непрекъснато викат: Дайте, им казвам - държавата се пълни от данъци".

Борисов благодари на президента и заяви, че с обща солидарност трябва да излезем от кризата.

Държавният глава Румен Радев проведе среща с министър-председателя Бойко Борисов и с председателя на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски в градата на Президентството.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев