АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БЪЛГАРИЯ ОТПУСКА ПОВЕЧЕ ОТ 68,5 ХИЛЯДИ ЛЕВА НА КОЛЕЖ В БЕСАРАБСКИЯ ГРАД ТВЪРДИЦА

Директорката Ала Кара и българският посланик Евгений Стойчев подписват документи
11.03.2020 / 20:59

България отпуска 68 хиляди 737 лева (34 хиляди 369 евро) чрез проекта "Подобряване на материално-техническата база във филиала на Образцов център за художествено образование "Щефан Няга" (град Кишинев) в град Твърдица, район Тараклия, Молдова. Реализирането на проекта ще се осъществява чрез обществената организация "Клуб Левски" в град Твърдица съгласно постановлението 234 на Министерски съвет от 2011 г. за политиката на Република България за участие в международното сътрудничество за развитие.

Благодарение на спечеления проект ще се направи ремонт и ще се подобрят условията в ученическото общежитие. В учебния корпус ще бъде окомплектован кабинетът по информационни технологии, ще се подобри материалната база, ще се закупят озвучителна уредба и музикални инструменти, оборудване за отоплителната система, съобщи директорката на учебното заведение Ала Кара.

С подобряването на условията и качеството на живота на учениците в общежитието ще се подобрят и повишат техните професионални умения и знания, както и условията за почивка и самоподготовка. Със създаването и оборудването на кабинет по информационни технологии ще повишим качеството на професионализъм, умения и знания в областта на иновационните технологии на музикалните и звукозаписни програми, каза директорката. По думите й козметичен ремонт се прави всяка година, но основен не е бил правен от основанието на учебното заведение.

През 1996 г. съгласно споразумение между Молдова и България се взима решение да бъде открит Музикален колеж за български народни инструменти и танци, филиал на кишиневския Музикален колеж "Щефан Няга". Обучението се води на български език.

Колежът е единственото учебно заведение извън пределите на България, в което подготвят изпълнители на българска народна музика и танци.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев