АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ШЕСТИМА РАНЕНИ СЛЕД ВЗРИВА В ЗАВОД "АРСЕНАЛ"

Военният завод "Арсенал" в Казанлък
11.03.2020 / 17:26

Шестима работници са ранени при взрив в склад на завод "Арсенал", край Мъглиж. Експлозията избухва малко след 9:00 ч. тази сутрин. Нараняванията на служителите са леки и след като са били прегледани, са освободени за домашно лечение.

Складът е напълно разрушен. Нанесени са и значителни материални щети по другите сгради.

Разследването е възложено на Националната следствена служба. Работи се и по версията за умишлен взрив.

Заводът ще остане затворен до неделя. Към момента за подобни инциденти в предприятието има две висящи дела, които не са приключили заради насрочени допълнителни експертизи.

Дичо Атанасов, окръжен прокурор на Стара Загора: Това е било склад за специална продукция за капсул-детонатори. В момента се разследват множество версии. Версиите за умисъл също не са изключени - това е една от основните версии.

Ивайло Ангелов, НСС: Няма нищо драматично. Екип от следователи пристигнахме от София, използваме дрон. Имаме мобилен екип за разследване, криминалисти са на място.

Сградата я няма, има само яма, останали са скални отломки и бетон.

Даниел Ралев, работник: Прозорците паднаха. Почти всички прозорци на почти всички цехове, доколкото видях. Бая паднаха. И веднага излязохме навънка. /.../Началниците ни преброиха, дали има пострадали. Казаха, че няма много пострадали. Всяка работа си е страшна. Все пак тука е военен завод - има опасност от такива неща.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев