АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СЕДМИ СЛУЧАЙ НА ЗАРАЗА С КОРОНАВИРУС У НАС

Венцислав Мутафчийски
11.03.2020 / 17:18

За седми случай на пациент с коронавирус у нас съобщи председателят на Националния оперативен щаб професор Венцислав Мутафчийски.

"Това е 62-годишна жена, наша колежка, която не е контактувала в България с никой пациент. Всъщност последното ѝ посещение на работното място е на 22 февруари. Оттам нататък тя е посетила два конгреса - един в Англия и един в Испания. Завърнала се е преди няколко дни в България с грипоподобна симптоматика. Не е в тежко състояние...Постъпила е във ВМА".

Жената е постъпила в инфекциозната клиника на болницата, допълни Мутафчийски.

„Още от постъпването ѝ са издирвани контактни лица, които столичната Районна здравна инспекция издирва. Съответно, те ще бъдат подложени на карантина, изследване и всички процедури, които са разписани“

Обявените тази сутрин 7 проби са отрицателни. 5 от тях бяха на пациенти от Стара Загора

„Към днешния момент имаме, във ВМА- абораторията 40 проби заложени. Едната е положителна. Две са съмнителни, които подлежат на потвърждаване в утрешния ден. Останалите са отрицателни. В Националната лаборатория, от заложените 54 проби една е положителна. Всъщност това са едно и също лице. Във Варна 18 проби ще бъдат готови към 20 часа. От Стара Загора са 24 проби, които са отрицателни. Там са пристигнали и 60 проби на контактни лица от Габрово и Плевен, които ще бъдат изследвани заложени за изследване в утрешния ден".

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев