АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАЗЛИКАТА МЕЖДУ СИМПТОМИТЕ НА ГРИП И КОРОНАВИРУС

Без паника
09.03.2020 / 09:16

Ако имате хрема или кихате, то най-вероятно имате настинка или грип. Грипът от щам Б има скоротечни симптоми, информира bTV. За минути, за половин час температурата може да стигне 40 градуса. Започва сълзене обилно от очите. От носа и чак тогава се получава кашлицата.

Коронавирусът атакува директно белия дроб на човека. Типичните симптоми за наличие на коронавирус са: висока температура, суха кашлица, задух, болки в мускулите и отпадналост.

"Могат да възникнат като усложнения нетипични пневмонии, които се развиват по по-специфичен начин. Но там няма храчки за разлика от пациентите, които развиват бактериални пневмонии. При тях кашлицата е суха. Усещането е за невъзможност да си поемете въздух. За недостиг на кислород", заяви общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова.

Ако пациент усетим тези признаци, добре е да потърси личния си лекар, но първо по телефона. Така ще предпази останалите от зараза, защото не може да бъдат издирени всички хора, които са били в коридора заедно със заразения от коронавирус.

Лекарите съветват да не се паникьосваме и да спазваме високо ниво на лична хигиена.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев