АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДАРИТКОВА: СЛУЧИЛОТО С МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ E ЦЕЛЕНАСОЧЕНА И ОРГАНИЗИРАНА ПРОВОКАЦИЯ

Даниела Дариткова
06.03.2020 / 12:03

Случилото се вчера с медицинските сестри беше целенасочена и организирана провокация. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на Здравна комисия д-р Даниела Дариткова във връзка с барикадата на медицински сестри в Комисията по здравеопазването, предаде Агенция „Фокус“. Тя подчерта, че медицинските сестри не са искали да разговарят с членовете на Комисията по здравеопазване, а само с журналистите.

"Искам да изясня коректно ситуацията. Вчера в 15.30 ч. се проведе редовно заседание на Комисията по здравеопазване. Сътрудниците на комисията са допуснали представителите на протестиращите медицински сестри, както сме ги допускали много пъти, въпреки че те не представляват легитимна организация.

Комисията започна своето заседание в 15.30 ч. Те влязоха в 16.00 ч. Поради отсъствие на министъра на здравеопазването едната точка от дневния ред отпадна. По време на протичащо заседание и се насочиха в далечния ъгъл със столовете. Влязоха с комуникация със журналистите.

Ние приключихме заседанието, което беше по по повод на допускане на кандидатурата на одобреният проф. Петко Салчев за управител на НЗОК единодушно от всички народни представители“, каза още д-р Даниела Дариткова.

По думите й те са останали в залата против всякакви правила", коментира още председателят на ПГ на ГЕРБ.

„Техните дейтвия станаха най-активни, когато можеха да ги покажат по телевизиите. Барикадата на прозореца се състоя в праймтайма на всички телевизии. Снощи една от видните политически деятелки, в чийто инициативен комитет бяха, се появи пред Партийния дом, за да ги подкрепи", коментира още д-р Дариткова.

Беше рисково НСО да оставят жена с нестабилно психологическо състояние на прозореца и двама от службата да не могат да се справят със ситуацията, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на Здравна комисия.

Според нея най-големият въпрос, който си поставя е дали отговорният за НСО смята действията на сестрите за адекватни. Д-р Дариткова обърна внимание, че двама от службата да не са могли да се справят със ситуацията.

„Ситуацията е изключително неприятна. Смятам, че трябва да се търси диалог, но в никакъв случай не трябва да се толерират действия, които са извън законите на страната“, допълни още д-р Дариткова.

Източници: "Фокус", "Епицентър"

Още снимки от новината

Даниела Дариткова

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев