АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

И В МОСКВА ОТБЕЛЯЗАХА ТРЕТИ МАРТ

Снимка: Никол Борисова, Личен архи
03.03.2020 / 23:24

Националният празник беше отбелязан в Москва с тържествена церемония пред Паметника на гренадирите, загинали в битката за Плевен през Руско-турската освободителна война. Церемонията започна със заупокойна молитва в памет на загиналите за освобождението на България руски воини.

В словото си посланик Атанас Кръстин заяви, че българският народ дълбоко почита паметта на руските воини, пролели кръвта си в името на неговото освобождение.

Въпреки трудностите Русия и България продължават конструктивното си сътрудничество в сферите от взаимен интерес, посочи Филип Воскресенски от руското министерство на външните работи:

“Води се ритмичен диалог на високо и най-високо равнище. Стъпка по стъпка върви работата по съвместни проекти в енергетиката. Имаме с какво да бъдем взаимно полезни. Най-важното е да запазим политическа воля за реализиране на съществуващия потенциал и от двете страни“.

Церемонията завърши с полагане на венци и цветя пред Паметника на гренадирите и с изпълнение на националните химни на Русия и на България.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев