АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МАКРОН: ФРАНЦИЯ ЩЕ ПОМОГНЕ НА ГЪРЦИЯ И БЪЛГАРИЯ ЗА ЗАЩИТАТА НА ГРАНИЦИТЕ

 Борисов иМакрон /Снимка: Ройтерс, архив
02.03.2020 / 10:28

„Франция изразява солидарност с Гърция и България и е готова да предложи съдействие за защита на границите на ЕС от пристигащи мигранти”, заяви френският лидер Макрон. След влошаване на ситуацията в сирийската провинция Идлиб Турция заяви, че вече няма да да ограничава потоците на мигранти и бежанци и отвори границите си с ЕС.

“Изразявайки пълната си солидарност с Гърция и България, Франция е готова да допринесе за усилията на европейските държави да им предоставят оперативна помощ и да защитят границите си. Трябва да работим заедно, за да избегнем хуманитарна и миграционна криза”, написа Макрон в Туитър.

Вчера след спешно заседание на Гръцкия съвет за национална сигурност, правителственият говорител Стелиос Пецас заяви, че бежанската ситуация представлява „активна, сериозна, изключителна и асиметрична заплаха за националната сигурност на страната“.

По-рано гръцкото външно министерство заяви, че Турция провежда дезинформационна кампания и съобщенията за десетки хиляди мигранти, които са влезли в Гърция, са неверни. Турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу заяви пред в. „Дейли Сабах” че 100 000 мигранти са преминали границата с Гърция.

Източник: БГНЕС

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев