АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ И МИЦОТАКИС: ТРЯБВАТ СПЕШНИ СТЪПКИ ЗА СПИРАНЕ НА МИГРАНТСКИЯ ПОТОК КЪМ ЕВРОПА

 Борисов и Мицотакис
02.03.2020 / 10:17

Необходими са незабавни дипломатични стъпки за спиране на мигрантския поток към Европа. Около това мнение са се обединили премиерът Бойко Борисов и гръцкият му колега Кириакос Мицотакис в телефонен разговор снощи. Борисов е посочил, че трябва да се търси дългосрочно решаване на всички проблеми - и с връщането на мигрантите, и с военните действия в Сирия, и с хуманитарната криза.

Българският премиер е информирал гръцкия си колега, че днес ще проведе в Анкара среща с президента на Турция Реджеп Ердоган. По време на работна вечеря двамата лидери ще обсъдят действията, които ще допринесат за справянето с кризата в Сирия и спирането на мигрантския натиск в региона.

Борисов вече обсъди по телефона предизвиканата от боевете в Идлиб нова мигрантска криза с председателя на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен , с германския канцлер Ангела Меркел и с други европейски лидери.

Президентът Еманюел Макрон заяви днес, че Франция е готова да помогне на България и Гърция, за да бъде избегната хуманитарна и миграционна криза.

Франция е готова да даде своя принос и да им бъде предостави бързо помощ и за защита на границите, написа Макрон в "Туитър".

Австрия ще спре всички мигранти, опитващи да пресекат нейната граница, ако не проработят мерките за спирането им в Гърция и останалите балкански страни, заяви министърът на вътрешните работи Карл Нехамер, цитиран от Ройтерс.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев