АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СКАНДАЛ! ОКОЛО 100 СЪДИИ ОТ ЕСПЧ СА ТЯСНО СВЪРЗАНИ СЪС СОРОС, РАЗКРИХА ВЪВ ФРАНЦИЯ

 ЕСПЧ
27.02.2020 / 19:17

Френското издателство Valeurs actuelles публикува резултатите от своето разследване за връзките на Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) със структурите на американския милиардер Джордж Сорос, предават EA Daily и Агенция "Фокус".

Оказва се, че в периода от 2009 до 2019 година, 100 съдии от ЕСПЧ са били свързани с неговия фонд „Отворено общество“ или директно, или чрез свързани структури.

Тази публикация беше коментирана от депутата от Европейския парламент Николас Бей, който нарече публикуваните данни „наистина ужасяващи“.

Според него дългосрочната стратегия, разработена от „филантропа“ Сорос, с помощта на подобни фондове, му е осигурила такова влияние, на което много държавни ръководители могат да завиждат.

Още по-далеч в оценката си отиде лидерът на партия „Национално обединение“ Марин льо Пен. В Туитър тя обяви, че Франция трябва да спре да изпълнява решенията на ЕСПЧ.

„Свободната държава трябва да действа срещу тези недемократични манипулации!“ - написа Марин льо Пен. Тя призова френския президент Еманюел Макрон да обърне внимание на ситуацията и да задължи Касационния съд и Държавния съвет на страната отсега нататък да спрат да вземат предвид становището на ЕСПЧ.

Припомняме, че решенията на Европейския съд по правата на човека са задължителни за властите на държавата, по отношение на която са издадени.

http://epicenter.bg/article/Skandal--Okolo-100-sadii-ot-ESPCh-sa-tyasno-svarzani-sas-Soros--razkriha-vav-Frantsiya-/208096/7/0

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев