АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВСИЧКИ ПРОБИ ЗА КОРОНАВИРУС В БЪЛГАРИЯ ОТ ДНЕС СА ОТРИЦАТЕЛНИ

Коронавирус
27.02.2020 / 19:12

Днес, 27 февруари, в Националната референтна лаборатория към Националния център по заразни и паразитни болести за новия коронавирус COVID-19 са изследвани 17 проби на лежащо болни граждани, настанени в лечебни заведения в Бургас, Плевен, Стара Загора, Шумен, Варна, Хасково, София и Русе. Всички те са отрицателни.

Отрицателни са и всички 19 проби, изследвани днес във Военномедицинска академия, съобщиха от министерството на здравеопазването.

350 души от Италия са влезли днес в страната през летище София. Всички са проверени от инспекторите в регионалния здравен център на аеропорта. Никой не е имал симптоми на заболяването, предаде БНР.

От Гранична полиция поясниха, че полетите от Италия на терминал 1 ще се обслужват през нов коридор, за да бъдат изолирани от останалите пътници. Създадени са условия, има маси и столове за попълване на анкетните карти.

Всички пътници, които идват от Италия, ще попълват специална декларация. На терминала има и брошури на шест езика, за да могат пътниците да се запознаят как да действат при случай на коронавирус.

Утре редовният брифинг на Националния оперативен щаб ще се проведе в 8.00 часа пред централния вход на ВМА.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев