АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕПУТАТИТЕ ОБСЪЖДАТ ПРОМЕНИ В ЗАКОНА ЗА ОПАЗВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА

Народно събрание
26.02.2020 / 09:06

Народното събрание ще разисква на първо четене промените в Закона за опазване на околната среда, внесени от ГЕРБ. Те предвиждат задължителна процедура за оценка на въздействието върху околната среда при изгаряне на отпадъци, независимо от техния вид и обем.

Целта на законопроекта е да се увеличи превантивният контрол върху изгарянето на отпадъци. Сега законът предвижда задължителна процедура по ОВОС само за инсталации, които горят над 100 тона на ден. С новите промени, независимо от обема и вида на отпадъка, за всяко инвестиционно намерение – за изграждане, за разширение или допълнение на инсталация, ще се изисква задължителна оценка за въздействие върху околната среда. Такава процедура ще се изисква и в случаите на експериментално изгаряне.

В дневния ред на парламента е и първо четене на измененията в Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия, внесени от ГЕРБ и „Обединени патриоти“. Те предвиждат осигуряване на видео наблюдение при стриктно осигуряване на пропускателен режим на стадионите. Заложено е и създаване на областни комисии с представители на спортното ведомство и МВР, които да издават разрешения за ползване на стадиони, след покрити изисквания за обезпечаване на сигурност и безопасност.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев