АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕЗИДЕНТЪТ НА КИПЪР ПРИСТИГА НА ОФИЦИАЛНО ДВУДНЕВНО ПОСЕЩЕНИЕ У НАС

Президентът Румен Радев и  президентът на Република Кипър Никос Анастасиадис
25.02.2020 / 08:58

На 25 и 26 февруари 2020 г. по покана на българския държавен глава Румен Радев на официално посещение в България ще бъде президентът на Република Кипър Никос Анастасиадис, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Във фокуса на разговорите между президентите Радев и Анастасиадис ще бъде засилване на икономическото и търговско партньорство между двете държави, проекти за енергийна диверсификация в региона, както и сътрудничеството на България и Кипър в Европейския съюз.

Във вторник пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ президентът Никос Анастасиадис и съпругата му Андри Анастасиадис ще бъдат посрещнати от Румен Радев и Десислава Радева с официална церемония. Държавният глава на Кипър ще положи венец пред паметника на Незнайния воин. Двамата президенти ще проведат среща „на четири очи“, след което ще се състоят пленарните разговори между официалните делегации на България и Кипър.

По-късно президентите Радев и Анастасиадис ще направят съвместни изявления за медиите в Гербовата зала на „Дондуков“ 2.

В сряда в сградата на Българската търговско-промишлена палата, Румен Радев и Никос Анастасиадис ще открият Българо-кипърски бизнес форум, в рамките на който ще бъдат подписани три двустранни споразумения за сътрудничество между търговско-промишлените палати на двете държави. Във форума ще участват фирми от Кипър с интерес в сферата на транспортната инфраструктура, инвестиции в авиационния сектор, управление на недвижимо имущество, складови дейности, консултантски услуги, производство на електротехника.

По-късно същия ден българският и кипърският президент и техните съпруги ще открият изложба, посветена на 60-годишнината от установяването на дипломатическите отношения между България и Кипър. Откриването ще се състои във фоайето на „Платинум бизнес център“ (ул. „Бачо Киро“ 30).

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев