АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОЛА СЕ ВРЯЗА В КАРНАВАЛНО ШЕСТВИЕ В ГЕРМАНИЯ

 Германски медии разпространиха снимка от мястото на инцидента във Фолкмарсен, направена от Елмар Шултен, посетител на карнавала.
24.02.2020 / 20:17

Десетки са ранени след като автомобил се вряза в карнавално шествие в германски град Фолкмарсен в провинция Хесен, съобщи ДПА. Според вестник "Билд" става въпрос за над 30 пострадали, сред тях и деца, които са се намирали на тротоара. Една трета от сгазените били сериозно ранени.

Шофьорът на сребристия мерцедес комби е задържан. Той е на 29 години, германски гражданин и местен жител, съобщи говорител на полицията, без да уточнява произхода му. Разследващите смятат, че шофьорът е действал умишлено.

Полицията потвърди за инцидента, но заяви, че е твърде рано да се каже точно колко души са ранени и дали това е произшествие или шофьорът умишлено се е врязал с колата в тълпата, като органите на реда подозират умишлена атака.

"За съжаление не можем да изключим, че това е направено с умисъл", заяви пред телевизия Welt говорителят на полицията в близкия град Касел - Райнер Лингер.

Немският новинарски уебсайт HNA пък цитира свидетели, според които шофьорът изглежда умишлено се е насочил към децата и е шофирал "с пълна газ" сред тълпата, която се е била събрала за карнавалното шествие.

Според очевидец мъжът е преминал през загражденията на шествието и е ускорил автомобила, преди да се качи на тротоара и да помете зрителите, сред които традиционно има много деца.

Колата е продължила да се движи през тълпата около 30 метра преди да спре. Карнавалното шествие е било наблюдавано от около 1500 души.

Говорител на полицията заяви, че все още е рано да се каже дали заподозреният е имал политически мотив.

От министерството на вътрешните работи на провинция Хесен обаче не изключват терористичен атентат и се аргументират с напрежението в района.

Междувременно полицията отмени като предпазна мярка всички карнавални паради в германската провинция Хесен.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев