АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВСС РЕШАВА ЗА СЪДИЯ МИТАЛОВ

ВСС
18.02.2020 / 14:21

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) решава да бъде ли образувано дисциплинарно производство срещу съдия Андон Миталов, на когото Държавният департамент наложи забрана да влиза в Съединените щати заради корупция. Точката беше внесена като допълнителна в редовния дневен ред на Колегията.

Според неофициална информация дисциплинарно производство ще бъде образувано. Дебатът предстои. Той ще се проведе на закрито заседание.

Не е ясно с какво точно разполагат съдебните кадровици, които, поискаха допълнителна информация от държавния департамент да уточни какви данни, уличаващи Миталов в корупция има от главния прокурор и председателя на антикорупционната комисия, за да кажат дали има дела или проверки срещу спецмагистрата, както и от Инспектората на ВСС и от правосъдния министър, който поиска дисциплинарното уволнение на Андон Миталов.

Съдебният инспекторат вече отговори, че направената проверка по делото, в рамките, на което Миталов е пуснал разследвания за шпионаж Николай Малинов да пътува до Москва, не е установила нарушение при администриране на делото.

Закононарушение обаче е открил правосъдният министър, защото при решаването на казуса спецсъдията не е потърсил мнението на наблюдаващия прокурор.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев