АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

“ТРЕНД“: 5+1 ПАРТИИ В СЛЕДВАЩОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

Проучване на  агенция “Тренд“ през февруари
18.02.2020 / 12:11

5+1 партии в следващото Народно събрание. Формацията на Слави Трифонов - трета политическа сила. Това сочи проучването за нагласите на българите спрямо основните партии и институции, проведено от агенция “Тренд“ през февруари сред 1007 българи над 18 години.

Електоралните нагласи през февруари очертават формула 5+1 партии при следващ състав на Народното събрание - това са ГЕРБ (20.3%), БСП (18.1%), партията на Слави Трифонов (7.1%), следвани от ДПС (6.7%) и Демократична България (4%). ВМРО остава с 2.6% подкрепа.

Лек спад на положителната оценка на работата на парламента , а правителството се държи на сходни нива в сравнение с последните месеци, сочи проучването на "Тренд".

При оценката за работата на президента се отчита лека ерозия, без това да довежда до безпрецедентно ниски нива на подкрепа.

Проучването отчита подобряване на стойностите за оценката на работата на прокуратурата в сравнение с проучването през месец ноември. Традиционно при встъпването в длъжност на нов титуляр начело на институция се регистрира повишаване на доверието, а към това трябва да се добавят и акциите на прокуратурата от началото на годината.

Съществен спад се наблюдава в положителната оценка за работата на омбудсмана.

При армията, полицията, БНБ и Българската православна църква положителните оценки са по-високи от отрицателните.

В челната петица на министри с най-висока положителна оценка за работата си се нареждат Томислав Дончев с 30%, Красен Кралев (27%), Екатерина Захариева (26%), Младен Маринов (25%) и Емил Димитров (Ревизоро) с 25%.

В дъното на таблицата остават Деница Сачева (12%), Данаил Кирилов (12%), Марияна Николова (13%), Емил Караниколов (13%) и Росен Желязков (14%

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев