АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: ПРОКУРАТУРАТА НЕ Е МЯСТО, КЪДЕТО ДА СЕ РЕШАВАТ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРЕПИРНИ

Президентът и премиерът се събраха на празника на КНСБ
17.02.2020 / 20:30

На празника на КНСБ на едно място се събраха премиерът и президентът. Още с идването Борисов се здрависа с Радев, въпреки словесните стрели, които си разменят двамата през последните дни.

Борисов коментира скандала със записите от разговора на президента Румен Радев със шефа на ВВС. "Аз пред медиите се заклех във внуците си, че не съм подслушвал Радев по никакъв начин. Нито съм знаел и то не е подслушван той, а шефът на ВВС".

Попитан дали се страхува от служебно правителство, както твърди президентът, Борисов попита дали това е заплаха. Нали сме за правова държава, допълни премиерът и отново попита кое да е страшното, като напомни, за свършеното през последните десет години от правителството - водопроводи, магистрали, пречиствателни станции.

Премиерът направи коментар и за изказването на главния прокурор Иван Гешев, който по-рано днес изрази недоволството си, че политиците и бизнесът дават съвети на прокуратурата какво и кого да разследва. "Прокуратурата не е място, където да се решават политическите ни препирни", каза Борисов.

"Аз не съм давал акъл на главния прокурор, аз съм дал задачи на МВР, МОСВ, на ДАНС. Дал съм указания на моите хора, на които съм началник", добави той.

Другата тема, която Борисов засегна, е въвеждането на еврото у нас. "За да стигнем другите държави, трябва да увеличим доходите 3-4 пъти. 58 млрд. лева е износът за 2019 г., рекорден за всички времена. Това значи, че работниците, инженерите и синдикатите са работили толкова добре, че изнасяме повече отколкото внасяме.Безработицата е рекордно ниска, кредитните рейтинги са ни най-високи на Балканите. Няма държава, въвела еврото, която да е по-зле или да е станала по-зле". Това каза премиерът Бойко Борисов в изявление по повод годишнината на КНСБ.

"Българският народ обаче има притеснения. Притеснението идва, не защото ще се освободят 10 милиарда свободни пари, а от това да не се вдигнат цените", каза още министър-председателят.

"Имаме ли право ние с моите конституционни партньори да заложим кратки срокове? Искам да кажа на народа, че докато няма абсолютен консенсус, няма да насилваме влизането ни в чакалнята", заяви още премиерът.

 

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев