АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАПОЧВА САНИРАНЕТО НА БЛОК 33 В КВАРТАЛ „БЪЛГАРКА“

Кметът Стефан Радев днес официално даде старт на санирането на блок 33 в квартал „Българка“
17.02.2020 / 15:54

Кметът Стефан Радев днес официално даде старт на санирането на блок 33 в квартал „Българка“. Жилищният обект е 49-ят поред от общо 51, които се обновяват по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

„В Сливен ще има още един красив и комфортен за обитаване блок. Тепърва ще усетите намалението на разходите за топлоенергия и ще се радвате на по-уютна и модерна среда за живеене. Пожелавам ви бързо и безпроблемно да завършат строителните дейности и накрая всички да се поздравим с още един успешно приключил проект. На добър час!“, заяви Стефан Радев по време на срещата си с жителите на блока.

Кметът призова живущите и строителите да си сътрудничат за по-качествено и в срок изпълнение на ремонтите по сградата.

На жилищния блок предстои да бъде извършена топлоизолация на външните стени, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод, както и подмяна на вратите на входовете. Дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност, също ще бъде сменена.

Срокът за приключване на дейностите е 180 календарни дни. Изпълнител на обекта е „Пи Ес Пи“ ЕООД, строителен надзор ще упражнява „ИВТ Консулт“ ЕООД.

Община Сливен продължава изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев