АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЕГЕЙСКИТЕ ОСТРОВИ СВАЛИХА ДОВЕРИЕТО СИ ОТ ГРЪЦКОТО ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗАРАДИ ХИЛЯДИТЕ МИГРАНТИ

 Протест на гърци на Егейските острови срещу хилядите мигранти
12.02.2020 / 09:18

Изчерпи се търпението на гърците на Егейските острови заради присъствието на хиляди мигранти. Те свалиха доверието си от правителството и прекратяват сътрудничеството си с Атина. Те също така планират сами да охраняват терени, на които правителството смята да строи нови лагери.

Местната власт на островите в Егейско море прекрати сътрудничеството си с правителството след решение на кабинета на гръцкия премиер Мицотакис за използване на поземлени имоти на островите за изграждане на нови затворени лагери за мигрантите.

Всички общински съвети на островите поставят ултиматум пред правителството - няма да допуснат изграждане на нови мигрантски лагери и искат незабавно изтегляне на чужденците от островите.

Жителите заплашват с безсрочни протести и блокиране на пристанища и летища. "Сами ще охраняваме островите", заявиха пред медиите хората.

От областната управа на островите съобщиха, че утре внасят иск в съда за антидемократична политика и нарушаване на Конституцията.

За разглеждане на казуса жителите настояват за спешно заседание на парламента и призовават гръцкият президент да свика среща на лидерите на парламентарните партии.

"Хората са готови за гражданско неподчинение и демонстрации", описват обстановката кметове.

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев