АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЩИНА СЛИВЕН СКЛЮЧИ ДОГОВОР ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА СОЦИАЛНИ УСЛУГИ В БИВШЕТО УЧИЛИЩЕ „ХАДЖИ ДИМИТЪР“

Двата центъра се намират в бившето училище „Хаджи Димитър“ в квартал „Клуцохор“
03.02.2020 / 20:07

На 31 януари Община Сливен сключи Договор за предоставяне на социални услуги в Център за обществена подкрепа и Дневен център за деца с тежки множествени увреждания и техните семейства. Двата центъра се намират в бившето училище „Хаджи Димитър“ в квартал „Клуцохор“, чийто ремонт приключи в края на миналата година. Сградата е напълно оборудвана с необходимите мебели, техника и специализирано оборудване за работа с деца с увреждания.

Целта на проекта е създаване и предоставяне на социални и интегрирани здравно-социални услуги в общността, основани на потребностите на всяко дете и неговите родители. Дейностите са изцяло съобразени с мерките, предвидени в Националната стратегия „Визия за деинституционализацията на децата в Република България и Актуализирания план за действие за изпълнение на Националната стратегия. Ще се осигурят социални и интегрирани услуги за ранна интервенция и превенция в семейна среда на деца в риск и деца с увреждания.

Освен задължителните дейности по „Организация и управление” и „Информираност и публичност” са предвидени и дейности за подбор на двата центъра и дейности за предоставяне на услугите в Център за обществена подкрепа с капацитет 100 места и Дневен център за деца с тежки множествени увреждания и техните семейства с капацитет 30 места за дневна грижа и 60 места за консултативни услуги за потребители и техните семейства.

Проектът се финансира от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Центърът за обществена подкрепа се състои от два кабинета за индивидуална и семейна работа, кабинет за групова работа с деца и родители, кабинет за специалист, за екипи и за ръководител, санитарни възли и складове.

Дневният център за деца с тежки множествени увреждания с над 90% степен на увреждане се състои от 2 зали за групова работа със санитарни възли и място за почивка, 2 столови с разливни помещения, кухня, зала за лечебна физкултура, психосензорна зала, медицински кабинет, кабинети за логопед и психолог, за индивидуална работа, за екипи и ръководител, складови помещения.

Подробности за проекта може да намерите в прикачения файл.

Пресслужба на община Сливен

Прикачени файлове към новината

Проект [87.6KB]
 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев