АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЩИНАТА Е ПРЕДПРИЕЛА МЕРКИ ЗА ОБЕЗОПАСЯВАНЕ НА СПИРКАТА НА БУЛ. „ПАНАЙОТ ХИТОВ“ ПРИ ОБРЪЩАЛОТО

Бифинг на  зам.-кмета Румен Иванов, който е и председател на Комисията по безопасност на движението
03.02.2020 / 19:59

Община Сливен вече е предприела мерки за обезопасяване на спирката на бул. „Панайот Хитов“ при обръщалото, където в неделя възрастен мъж загина, ударен от автомобил. На брифинг пред журналисти днес зам.-кметът Румен Иванов, който е и председател на Комисията по безопасност на движението съобщи, че общината е поставила предпазни мантинели в района.

„Към момента има поставени знаци и мантинели, които да спират автомобилите. Това са превантивни мерки. Въпреки тях обаче, инциденти продължават да се случват“, каза Румен Иванов.

Той посочи, че предстои и поставяне на предпазни колчета на спирката.

„Пътят до скоро беше част от републиканската мрежа. В момента той вече е собственост на общината и изготвяме проект за обезопасяване на съответния участък. Тече процедура по ремонт на спирките в града. На такива възлови места ще бъдат поставени и допълнителни колчета“, допълни зам.-кметът.

Румен Иванов изказа съболезнования на близките на загиналия мъж. Той призова всички шофьори да спазват Закона за движение по пътищата и ограниченията на скоростта, особено в градска среда.

Пресслужба на община Сливен

 

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев