АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПАРЛАМЕНТЪТ ЗАДЪЛЖИ ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА ВЗЕМЕ МЕРКИ ЗА ЗАЩИТА НА ВЪГЛИЩНИТЕ ЦЕНТРАЛИ

ТЕЦ "Марица изток 2"
31.01.2020 / 12:45

Парламентът задължи правителството да предприеме мерки в защита на производствения капацитет на въглищните централи, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Това се случи след разискванията, инициирани от БСП за бъдещето на въглищните централи. Първоначалното предложение на левицата претърпя редакция по предложение на ПГ на ГЕРБ.

Единодушно със 156 гласа „за“ народните представители задължиха Министерски съвет чрез министъра на енергетиката в срок до 29 февруари 2020 г. да предприеме всички необходими мерки за нормалното функциониране на ТЕЦ „Марица изток“ 2 в това число и чрез увеличаване на капитала на дружеството от страна на БЕХ, с цел гарантиране на енергийната сигурност на страната, независимо от становището на ЕК по този въпрос.

Народното събрание задължи още кабинета да предприеме всички необходими мерки за недопускане в дългосрочен план прекратяване на функционирането или ограничаването на производствения капацитет на въглищните топлоелектрически централи от групата на БЕХ.

Народните представители възложиха на правителството да предприеме действия за присъединяване на България към платформата „Въглищни региони в преход“ без поемане на ангажименти за закриване на въглищни централи.

http://epicenter.bg/article/Parlamentat-zadalzhi-pravitelstvoto-da-vzeme-merki-za-zashtita-na-vaglishtnite-tsentrali-/205453/2/0

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев