АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ ЩЕ СЕ СРЕЩНЕ С ПРЕМИЕРА НА ИТАЛИЯ ДЖУЗЕПЕ КОНТЕ

Джузепе Конте
30.01.2020 / 08:04

Министър-председателят ще се срещне днес с премиера на Италия Джузепе Конте, който е на официално посещение у нас по покана на българския си колега. Двамата ще разговарят за двустранни отношения, възможностите за още по-активното им развитие, за теми от общ интерес и от дневния ред на Европа и света.

Премиерите Борисов и Конте се срещат на фона на 140-годишнината от установяването на дипломатическите отношения между двете страни, която бе отбелязана през миналата 2019 г. Двамата ще разгледат специално подготвена от италианското посолство у нас фотоизложба. 14 цветни платна с непоказвани до момента снимки проследяват в хронология дейността на 36-имата ръководители на италианската мисия у нас.

Освен среща на четири очи между министър-председателя Бойко Борисов и неговия колега Джузепе Конте, ще се проведат и пленарни разговори между делегациите.

Очаква се да бъде коментирана и темата за вноса на боклук за преработка у нас от Италия. За България страната е важен външнотърговски партньор и ключов инвеститор. Италия се разглежда и като потенциален партньор за съвместни проекти в области като туризъм, енергетика, строителство, култура и образование.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев