АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОТХВЪРЛИХА ВОТА НА НЕДОВЕРИЕ – "ВОЛЯ" И НЕЗАВИСИМИТЕ ДЕПУТАТИ НА ПРАКТИКА ПОДКРЕПИХА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОЙКО БОРИСОВ

Народно събрание
29.01.2020 / 13:47

Със 124 гласа парламентът отхвърли внесения от БСП вот на недоверие към правителството заради несправяне с политиката в околната среда. От общо 235 гласували 102 народни представители гласуваха „за“, а 9 се въздържаха.

21 народни представители от "Обединени патриоти" гласуваха против свалянето на правителството. 8 независими депутати, сред които 6 от "Атака", също не подкрепиха вота. 9 народни представители от "Воля" се въздържаха от своята подкрепа.

Вотът на недоверие бе подкрепен само от 88 народни представители от БСП и 24 от ДПС.

В декларация от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова, заобиколена от депутати от своята парламентарна група, определи ситуацията в държавата като "полиорганна недостатъчност" и нарече управлението на ГЕРБ репресивно.

Нинова постави в този контекст и казуса с президента Румен Радев:

"Огласяване на специални разузнавателни средства е закононарушение, поне по няколко закона в България. Това е опит да се сплаши президента и той да замълчи. Ние вярваме, че той няма да го направи. Това е уж юридически акт с политическа цел. Отстраняване на ярък политически опонент без оглед на последиците, а те са разрушаване на институциите. Ако днес се страхуваме, ставаме съучастници на този процес. Ние от "БСП за България" не се страхуваме".

Това беше четвъртият вот на недоверие към правителството „Борисов 3“.

От БСП мотивираха внасянето на документа с думите, че половин милион българи са на режим на вода, а има сериозна опасност това число да расте.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев