АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЯВЕНА Е ГРИПНА ЕПИДЕМИЯ ОТ 29 ЯНУАРИ В СЛИВЕН И ОБЛАСТТА

Грип
28.01.2020 / 17:06

Регионалната здравна инспекция – Сливен обяви грипна епидемия на територията на цялата Сливенска област, считано от 29 януари 2020 г. Директорът на РЗИ д-р Петя Балулова информира областния управител Чавдар Божурски за разпоредените противоепидемични мерки.

От тази дата до 7 февруари включително ще бъдат прекратени учебните занятия в училищата в четирите общини. За ограничаване на заболяемостта от остри респираторни заболявания и грип се преустановяват свижданията и плановите операции в лечебните заведения; преустановяват се консултациите на здрави бременни жени и кърмачета, както и всички профилактични прегледи и имунизации; разпоредено е да се провежда стриктен ежедневен филтър в детските заведения, като откритите болни деца няма да се приемат, а заболелите лица от персонала няма да бъдат допускани до работа. Освен това се спират масовите мероприятия и тренировъчните процеси в спортните зали.

От РЗИ – Сливен препоръчаха на населението при наличие на симптоми на грип и остри респираторни заболявания да не се провежда самолечение. Болните с висока температура и други признаци на грип и остри респираторни заболявания да се обръщат за преглед към лекар за своевременно назначаване на адекватна терапия.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев