АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БИЗНЕСЪТ И ДЪРЖАВАТА ОБСЪЖДАТ ЗАБАВЯНЕТО НА ГЛОБАЛНАТА ИКОНОМИКА

Прогнози
28.01.2020 / 09:11

Бизнесът и правителството обсъждат забавянето на глобалната икономика на Четвъртата традиционна годишна среща на двете страни. Форумът тази година ще бъде посветен на перспективите пред глобалната икономика, има ли рискове за България и как могат да бъдат избегнати, съобщават организаторите.

2019 година регистрира най-ниския глобален икономически растеж от началото на десетилетието, а активността в производството и инвестициите намаляват значително вследствие на влошените търговски отношения между САЩ и Китай, неяснотите около Brexit и слабият икономически потенциал на страните от Еврозоната.

Участниците в програмата на конференцията ще потърсят отговори на въпросите какви биха били последствията за България, какви са приоритетите на правителството за предстоящата година и как бизнесът да се справи с предизвикателствата на забавения икономически растеж.

На форума ще присъстват над 350 собственици и изпълнителни директори на най-големите компании в България с общ оборот от над 1.5 милиарда лева. Сред гостите на конференцията ще бъдат още чужди инвеститори, посланици, представители на институции като Световната банка, ЕБВР, ЕИБ, ЕИФ, както и над 70 представители на водещите медии в страната.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев